Ananassalat med chili

Ananassalat med chili

Fremgangsmåte

  1. Skrell ananasen, skjær den i to og fjern kjernen. Skjær ananasen i 5 mm tykke halvmåner og pensle disse med litt solsikkeolje.
  2. Grill ananasen på begge sider på sterk varme i totalt 5 minutter.
  3. Ta ut frøene av chilien og finhakk den. Bland med finrevet ingefær, frisk koriander, limesaft og olje i en bolle.
  4. Ha i de nygrillede ananasbitene og smak om nødvendig til med salt og pepper.

Godt tilbehør til gode kjøttretter, spesielt grillet svinekjøtt.

Flere gode tilbehør til grillmaten finner du her

Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Stekt krydret okra

Stekt krydret okra

Fremgangsmåte

Disse sprøstekte okrabitene er så mye bedre i virkeligheten, enn de kanskje ser ut til på bildet. De gangene jeg har laget denne retten har det aldri vært noe igjen etterpå. Melet du bruker på okraen gjør dem nydelig sprø, og krydderet gir retten all den smaken den trenger.

Okraene tørkes rene med fuktig kjøkkenpapir. Skjær bort toppen og bunnen.
Skjær okraene på langs i fire deler. Del dem enda en gang, hvis de er store. Dryss over melet.
 

Varm oljen i en stor kasserolle til den begynner å "kruse" seg på overflaten. Ha oppi alle eller halvparten av okraene, avhengig av størrelsen på kasserollen. Stek i ca 8 minutter, rør sporadisk inntil okraen blir sprø og noen av dem får en rik gyldenbrun farge.

Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en plate kledd med kjøkkenpapir slik at papiret suger til seg overflødig olje. Ha dem deretter over i en bolle med Chaat Masala, salt, chili og tørket mangopulver. Vend alt godt sammen. Serveres varmt.

Krydderblandingen Chaat masala er selve hovedsmakstilsetningen i denne retten, men når det er sagt; hvis du ikke har dette krydderet og foretrekker en enklere rett, gi oppskriften en sjanse likevel siden dette er den beste måten å lage okra på. De må spises med en gang de er stekt, for de egner seg ikke til oppvarming.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Anjum Anand, BBC Lifestyle (2010)

Vurder oppskriften

Salsa - sterk

Salsa - sterk

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Cajunsaus

Cajunsaus
Vurder oppskriften

Chutney med fiken og tomat

Chutney med fiken og tomat

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en panne. Når den er varm, har du i chili, ingefær, krydderblanding og hvitløk. Rør i noen få sekunder og tilsett tomater og sukker.
  2. La retten koke på svak varme uten lokk i ca 15 minutter, til saften fra tomatene er nesten borte og massen har fått en tykk konsistens.
  3. Tilsett fikenene og la retten trekke i ytterligere 5 minutter.

Tips:
Serveres varm eller kald. Hvis du bruker tørkede fikener, tilsetter du dem samtidig med tomatene.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Chilisild

Chilisild

Fremgangsmåte

  1. Oppskriften gir to glass med sild.
  2. Hell sildelaken fra silden og bland den med tomatpuré, chilisaus, vann og pepper.
  3. Legg sild, rødløk og chili lagvis tilbake i et nytt glass eller krukke.
  4. Hell over laken og legg på lokk.

Tips: La silden stå over natten for å trekke til seg smaken.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Her finner du mange spennende retter med sild

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her