Festmeny med klippfisk

Vi trår til med en skikkelig festmeny når tre retter med en av våre beste råvarer - klippfisk - skal på bordet.
Redaksjonen
27 November 2010 - 02:00
Klippfisk er en delikatesse som mange av oss dessverre ikke bruker så mye av, ikke minst på grunn av at den skal vannes ut så god tid i forveien.
 
Nå er det derimot enklere å lage de deiligste retter med klippfisk, for i mange butikker kan du få benfrie stykker som tar kortere tid å vanne ut, og du kan sågar få ferdig utvannet klippfisk.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Klippfisk carpaccio

Klippfisk carpaccio

Fremgangsmåte

  1. Klippfisk vannes ut i 30 min så det verste saltet er borte. Eller aller helst ett døgn for . Bruk helst ryggfileten, den tykkeste biten på torsken som er mindre tørr og salt enn de tynnere delene av fisken.
  2. Skjæres så i løvtynne skiver, og legges på flatt på fat.
  3. Bland alle ingrediensene til salsaen sammen i en kasserolle og la det få koke i ca 20 min. Smak til med salt, og eventuelt litt sukker. Avkjøles før servering.
Server klippfisken med salsa og litt salat.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet klippfisk med tomatsaus

Grillet klippfisk med tomatsaus

Fremgangsmåte

Vann klippfisken ekstra godt ut, minst 3 døgn, gjerne 4. Klippfisken sveller og vil etter utvanning øke til ca. ¾ kg.

Tørk klippfisken godt i et håndkle. Du kan også benytte ferdig utvannet klippfisk.

Varm en grillpanne eller stor stekepanne, pensle med olje og stek fisken i 3--4 min på hver side.

Steketiden avhenger av tykkelsen på fiskestykkene. Det er viktig at fisken ikke stekes så lenge at den blir tørr. Snu fisken med pinsett.

Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en matprocessor og kjør dem, gjerne med momentbryteren, til en gov masse. Bruker du hermetiske tomater skal laken være med.

Kok tomatmassen inn til den tykner og får konsistens som vanlig ketchup. La minitomatene koke med de siste min.

Smak sausen til med salt. Du har nå en god tomatsaus med ren og kraftig smak og helt uten tilsetningsstoffer.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Klippfisk Moqueca som i Brasil

Klippfisk Moqueca som i Brasil

Fremgangsmåte

  1. Del fisken i serveringsstykker og la den trekke i kokende vann i 15 minutter.
  2. Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele.
  3. Stek løk i skiver, tomater og hvitløk, surr 5 minutter og tilsett 5 dl kokekraft, paprika i skiver, koriander, laurbærblad og tomatpuré.
  4. Kokes til det tykner, da tilsettes kokosmelk.
  5. Legg i fisken som får koke noen minutter i kraften. Ta ut fisken.
  6. I en egen kjele lages saus av 5 dl kokekraft, most ris, finhakket løk og kokosolje.
  7. La småkoke til smaken har satt seg.
  8. Smak fiskegryta til med 2 ss av den tilberedte fiskesausen, salt og pepper.
  9. dryss over grovhakket frisk koriander.
  10. Server fisken med sausen og kokte poteter ved siden av.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her