Dagens rett
Festmeny til kalvens pris

Festmeny til kalvens pris

Med kalv til både forrett og hovedrett blir det en smakfull søndag som avsluttes med en herlig dessert.
Redaksjonen
20 Januar 2012 - 03:00

Det finnes knapt noe som er bedre enn kalvekjøtt, og selv om denne søndagens retter er enkle å lage er de både elegante og smakfulle.

Selvfølgelig skulle vi hatt en kalvedans til dessert, men det er ikke lett å få tak i råmelk, så vi trår til med en deilig panna cotta i stedet.

Se flere deilige retter av kalv her

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Portvinsgravet kalvefilet

Portvinsgravet kalvefilet

Fremgangsmåte

  1. Bland salt, sukker og portvin, hell dette i en plastpose, og legg fileten i blandingen.
  2. La det modnes i to døgn ved kjøleskapstemperatur. Snu fileten 2-3 ganger i døgnet.
  3. Ta den ut av posen, tørk den, og skjær den opp i tynne skiver. Server gjerne med rømme, litt salat og en toast.
Kalv og portvin kan ikke slå feil. En super rett til hyggelig lag.
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kalvestek i gryte

Kalvestek i gryte

Fremgangsmåte

  1. Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
  2. Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
  3. Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
  4. Saus:
    Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning.
  5. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.

Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du panna cotta

Slik lager du panna cotta

Fremgangsmåte

  1. Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
  2. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
  3. Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
  4. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
  5. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
  6. Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. 

Tips: Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte". Den kan lages 1-2 dager før servering.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her