Frisk tomat- og basilikumsuppe

Denne australske suppen er inspirert av enkel fransk matlaging, og kan med fordel serveres romtemperert.

Herlige friske supper er nydelig om sommeren, og du kan selv velge om du vil servere de kalde eller rykende varme. Flere oppskrifter på sommerlige supper finner du i vår kokebok.
 
Skal denne suppen serveres varm kan du gjerne spe den med kalvekraft slik at den blir noe tynnere.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Frisk tomat- og basilikumsuppe

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Flå tomatene, skrell løken og del alt i grove biter. Rens og del også hvitløken.

Varm oljen og surr løken i denne til den er blank og mør. Tilsett tomatene og kok forsiktig til alt er mørt. Rør godt eller kjør suppen i foodprocessor. Krydre med salt og pepper og tilsett hakket basilikum.

Like før servering dryppes litt extra-virgin olivenolje over.

Lyst på en annen tomatsuppe finner du den her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Dagens rett tar sommerferie
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 30. juni tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie.
 
Utsendelsene vil starte opp igjen 4. august .
 
I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside.
 Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen