Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter - bare se her

Oppskrifter jordbær 

Eller du kan gå for en av disse dessertene

 

Cottage cheese pannekaker med jordbær og krem

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.25 ts
4 stk
0.5 dl
Fyll:
3 dl

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle.

Visp sammen egg, melk og cottage cheese eller bruk en stavmikser slik at ostekornene blir most. Tilsett dette i melet og visp røren sammen. Rør inn smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.

Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den begynner å stivne på overflaten.

Lag ca. 8 pannekaker. Smør pannen om nødvendig.

Fyll:
Visp kremfløten med litt sukker til luftig krem og fyll pannekakene med jordbær og krem.
 
Vispet krem kan erstattes med vaniljekesam.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

  

Jordbærcarpaccio med myntepesto og svart pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl sukkerlaken.

Ha sjokolade, pinjekjerner, mynte, sukkerlake og sitronsaft i en blender (eller bruk stavmikser og bolle) og kjør til grov pestokonsistens.

Skyll og rens jordbærene og kutt dem i tynne skiver. Fordel skivene utover et serveringsfat eller fire tallerkener.

Legg litt pesto oppå hver skive og kvern til slutt svart pepper over.

Tips:
Du kan også droppe pestoen og bare rive over den hvite sjokoladen som på bildet.

Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Slik lager du hoffdessert

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Hjemmelaget jordbæris
Marengs
250 g

Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland inn stivpisket kremfløte og rørte jordbær. Frys til is. Rør i isen av og til under innfrysing.

Marengs:
Stivpisk eggehvitene. Dryss på sukkeret og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sett små topper med sprøytepose på bakepapirkledd plate og la marengsene tørke i ovn, ved 100 °C i 1-2 timer. Avkjøl på rist.
 

Lag kuler av isen og legg is og marengs lagvis på fat.

Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Jordbær med sabayonne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Sabayonne
Pynt

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis med miksmaster i en bolle. Tilsett vinen i eggedosisen under rolig pisking. Imens koker du opp vann i en vid kjele. Hell eggedosisen i en mindre kjele (eller glassbolle) og sett den oppi vannkjelen som skal holde en temperatur oppunder kokepunktet (men ikke fosskoke) og fortsett piskingen med håndvisp til eggedosisen tykner. Det tar rundt 6-7 minutter.

Server lun over jordbær som du har tatt ut av kjøleskapet i god tid slik at de ikke er helt kalde. Dryss revet sjokolade på toppen.

Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen