Cottage cheese pannekaker med jordbær og krem

Cottage cheese pannekaker med jordbær og krem

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle.
  2. Visp sammen egg, melk og cottage cheese eller bruk en stavmikser slik at ostekornene blir most. Tilsett dette i melet og visp røren sammen. Rør inn smeltet smør.
  3. Dekk til røren og la den stå i ca. 30 min.
  4. Varm en teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu kaken med en stekespade når den begynner å stivne på overflaten.
  5. Lag ca. 8 pannekaker. Smør pannen om nødvendig.
  6. Fyll:
  7. Visp kremfløten med litt sukker til luftig krem og fyll pannekakene med jordbær og krem.
  8. Vispet krem kan erstattes med vaniljekesam.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jordbærcarpaccio med myntepesto og svart pepper

Jordbærcarpaccio med myntepesto og svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl sukkerlaken.
  2. Ha sjokolade, pinjekjerner, mynte, sukkerlake og sitronsaft i en blender (eller bruk stavmikser og bolle) og kjør til grov pestokonsistens.
  3. Skyll og rens jordbærene og kutt dem i tynne skiver. Fordel skivene utover et serveringsfat eller fire tallerkener.
  4. Legg litt pesto oppå hver skive og kvern til slutt svart pepper over.

Tips:
Du kan også droppe pestoen og bare rive over den hvite sjokoladen som på bildet.

Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Mattias Elfmark

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Balsamicomarinerte jordbær

Balsamicomarinerte jordbær
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du hoffdessert

Slik lager du hoffdessert

Fremgangsmåte

  1. Pisk stiv eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland inn stivpisket kremfløte og rørte jordbær. Frys til is. Rør i isen av og til under innfrysing.
  2. Marengs:
  3. Stivpisk eggehvitene. Dryss på sukkeret og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sett små topper med sprøytepose på bakepapirkledd plate og la marengsene tørke i ovn, ved 100 °C i 1-2 timer. Avkjøl på rist.
  4. Lag kuler av isen og legg is og marengs lagvis på fat.

Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jordbær med sabayonne

Jordbær med sabayonne

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis med miksmaster i en bolle.
  2. Tilsett vinen i eggedosisen under rolig pisking.
  3. Imens koker du opp vann i en vid kjele. Hell eggedosisen i en mindre kjele (eller glassbolle) og sett den oppi vannkjelen som skal holde en temperatur oppunder kokepunktet (men ikke fosskoke) og fortsett piskingen med håndvisp til eggedosisen tykner. Det tar rundt 6-7 minutter.
  4. Server lun sammen med jordbær som du har tatt ut av kjøleskapet i god tid slik at de ikke er helt kalde.
  5. Dryss revet sjokolade på toppen.

Flere deilige oppskrifter med jordbær

Slik tar du vare på sommerens bær

Her finner du veldig mange deilige desserter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her