Se alt du kan lage med rabarbra

Salater med rabarbra

Quinoasalat med agurk og rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.5 dl
3 dl
0.5 stk
paprika, rød
1 pakke(r)
peppermakrell
Dressing
3 ss
kokevann fra rabarbraen
0.5 ts

Fremgangsmåte

Kok quinoa i vannet i ca. 15 minutter.

Rens rabarbraen, del den i ca. 3 cm lange stykker og kok dem 2-3 minutter i vann med litt sukker.

Skjær agurken i tynne skiver, rens og skjær paprika i terninger, rødløken i tynne båter. Strimle salaten og del peppermakrellen i små stykker.

Bland alle ingrediensene til salaten og anrett den på fat.

Mos osten og rør inn olje, sitronsaft og rabarbralake, og smak til med salt og kajennepepper. Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Tips: Quinoa er et næringsrikt frø som stammer fra Andesfjellene. Det finnes både røde, svarte og hvite frø. Det er proteinrikt, glutenfritt, rik på flerumettet fett og jern. Du få r bl.a. kjøpt Quinoa i helsekostbutikker eller innvandrerforretninger.

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen