DAGENS RETT: Gå for en søndagsmiddag du sent glemmer
Dagens rett

Gå for en søndagsmiddag du sent glemmer

Prøv denne oppskriften på klassisk helstekt indrefilet til søndagsmiddagen. Vi garanterer en stor smaksopplevelse.

Helsteking av biff er mye  lettere å lykkes med en du kanskje tror. Ditt viktigste verktøy er et steketermometer og selvsagt dine smaksløker. 

Du får også forslag til tilbehør som passer til en søndagsmiddag i oktober.

Flere måter å tilberede biffkjøtt finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Helstekt indrefilet av okse

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 ½ kg indrefilet av storfe
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss smør til steking
 
Tilbehør:

Hasselbackpoteter

Grønn bønnesalat

Peppersjysaus

Fremgangsmåte

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.

Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna.

Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
 
Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.

La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.

Server fileten med hasselbackpoteter , grønn bønnesalat og en peppersjysaus .

Tips: Når fileten hviler vil kjernetemperaturen gradvis øke med ca fem grader (varmen trenger dypere inn i kjøttet).
 
Ta derfor fileten ut når temperaturen er fem grader lavere enn hva du ønsker å servere den ved.

Flere gode kjøttretter

Saken er biff

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hasselbackpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.

Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.

Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.

Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.

Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.

Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du vært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønn bønnesalat

Fremgangsmåte

Ha bønner og erter i en bolle. Skjær vårløk i skiver og ha over i bollen.

Rør sammen olje, sitronskall og saft, salt, pepper og mynte.

Hell over salaten og la den trekke smak i noen minutter før servering.

Flere gode salater

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel sjysaus med pepper

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen