Helsteking av biff er mye lettere å lykkes med en du kanskje tror. Ditt viktigste verktøy er et steketermometer og selvsagt dine smaksløker.
Du får også forslag til tilbehør som passer til en søndagsmiddag i november.
Flere måter å tilberede biffkjøtt finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Helstekt indrefilet av okse
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna.
La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.
Server fileten med hasselbackpoteter , grønn bønnesalat og en peppersjysaus .
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Dom. Belle Cuvée Louis Belle Crozes Hermitage 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 308,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Colombier Crozes Hermitage 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Jaboulet Beaumes de Venise Le Paradou 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Kinn Solsnu 2020
Norge
Volum: 0.750 Pris: 112,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Crooked Stave Nightmare on Brett
USA
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Lindheim Farmer's Reserve Markens Grøde
Norge
Volum: 0.380 Pris: 120,00 Bestillingsutvalget
Hasselbackpoteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.
Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Inkognito
Grønn bønnesalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha bønner, erter og vårløk i en bolle. Del oliven i to. Fjern evt steiner. Bland inn med resten.
Pisk sammen olje, sitronskall og -saft, salt, pepper og basilikum.
Hell over salaten og la den trekke smak i noen minutter før servering.
Mange flere deilige salater finner du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Enkel sjysaus med pepper
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag saus (følg bruksanvisning på posen), eller bruk en god hjemmelaget sjysaus .
Tilsett sjalottløk i tynne båter (evt. stekt lett på forhånd), rød og grønn pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Studio Dreyer-Hensley