DAGENS RETT: I dag må det selvsagt blir kalkun til middag
Dagens rett

I dag må det selvsagt blir kalkun til middag

Mens amerikanerne feirer sin høsttakkefest med stor fugl på birdet, velger vi den enkle løsningen. Men godt blir det uansett.

Dagen i dag er hellig for de fleste amerikanere, og det er kun én ting som gjelder på middagsbordet: kalkun.

Om du ikke har tid eller anledning til å steke en hel kalkun med alt tilbehøret, eller ikke bryr deg, smaker dagens middagsforslag likevel veldig godt og høstlig.

Vi har selvsagt oppskriftene til thanksgiving

Flere fristende kalkunretter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Ruccula- og ostesmør
Stekte søtpoteter
2 ss

Fremgangsmåte

Surr kalkunbiffene med en god skive bacon og fest med en tannpirker. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør, eller grill dem, i 4-5 minutter på hver side.

Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter. Server biffen med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.

Ruccula- og ostesmør:
Bland sammen romstemperert smør, revet ost, hakket ruccula og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes.
 
Stekte søtpoteter:
Søtpotetene deles i båter, vendes i olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 230 grader i 15-20 minutter.
 
Tips:
Server gjerne med ostefylt paprika som du kjøper ferdig fra ferskvare- eller kjøledisken.
 

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen