Dagens rett

Kinesisk gryte

En gryterett på svin er relativt enkelt å få til. Selv om du kanskje har noe bedre tid til matlaging i helga enn du har ellers i uka, går tiden fort nå mot jul. Kanskje får du gamle venner på besøk som du heller vil bruke tiden på. Da er det godt å kunne tilberede maten i forveien.

Svin på østens vis er ytterst velkomment. Vinvalgene til denne retten går i den hvite retningen grunnet krydret sødme. Kanskje du får en aha-opplevelse når du får smake vinene vi har valgt ut. Velbekomme!

Kinesisk gryte

Fremgangsmåte

Bland buljong, soyasaus og maisenna sammen i en skål.
Varm opp en wok, eller stekepanne på sterk varme. Skjær svinefileten i ca 1 cm tykke skiver, og strimle disse ytterligere til ca ½ cm brede strimler.
Ha oljen i woken/pannen og varm den opp. Ha i svinefileten og fres til kjøttet ikke lenger er rosa, ca 5 min.
La kjøttet få renne av på kjøkkenpapir.

Fres løk og hvitløk under stadig omrøring til det blir blankt. Ha i paprika, brokkoli og chili, og fres videre i ca 2 min.
Tilsett kjøttet og buljongblandingen, varm det opp under stadig omrøring til sausen tykner, ca. 5 min.
Rør inn nøttene. Serveres med kokt ris.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Siden det er helg får du med en kakeoppskrift. Bak en kake på lørdag, så har du litt til søndagskaffen også.

Eple-ostekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Paideig
125 g
Fyll
2 stk
0.75 dl
1 beger
(2 dl) crème fraîche

Fremgangsmåte

Rund form eller paiform, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter, paiskall og epler,
30-40 minutter, hele kaken

Bland alle ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet, eller bland med fingrene. Samles til en deig og legges kjølig i plast ca. 1 time. Trykk deigen ut i formen og godt opp langs kanten. Skrell og del eplene i to. Legg de halve eplene i formen og stek nederst i ovnen ca. 20 minutter. Visp sammen egg og sukker, tilsett ost, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen. Hell blandingen rundt eplene og stek ytterligere til alt er stivnet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen