Kveite og breiflabb

Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.
Redaksjonen
14 Desember 2002 - 02:00

I dag skal vi kose oss med fisk som både forrett og hovedrett. Kveita kjenner vi jo godt, og breiflabben er så desidert ingen utseendemessig pen fisk, men derimot desto bedre i smak. En delikatesse du kan unne deg nå i innspurten. Velbekomme!

Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan som forrett

Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan som forrett

Fremgangsmåte

Tapenadedressing:
Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør til glatt dressing. Smak til med litt salt og pepper.

Fisk:
Kveitefileten kuttes i tynne skiver og legges fint på tallerken med en liten åpning i midten.

Husk:
All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

Tips:
Du kan godt bruke torsk i stedet for kveite. 

Rasp på det fineste på et rivjern bare det grønne av limen over fisken, del så limen og press saften over fisken. Olivenolje fordeles over og smak til med salt og pepper.

Fordel 2 ss tapenadedressing rundt og strø over parmesan. Vend 2 ss av dressingen i litt salat, anrett salaten i midten.

Tips:
Plukk fersk koriander rundt. Server med godt brød. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus

Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus

Fremgangsmåte

Fjern hinner på fisken, og del fileten i 8 stykker på ca 4 cm. Salt og pepre disse lett. Rens sjøkrepsen, og fjern den sorte randen.

Fyll en liten kjele med ca 4-5 dl vann. Ha ½ blokk fiskebuljong eller 2 dl fiskekraft sammen med klørne fra sjøkrepsen i vannet, og kok dette ned til ca 1 dl. Tilsett hvitvin og kok inn ca 5 minutter. Sil og ta vare på kraften til fisken skal dampes.

Skjær soppen og purre/vårløk i tynne skiver, og stek dette lett i litt olje.

Ha litt olje i en teflonpanne, og stek fisken 4-5 min på hver side. Hell den silte kraften, og damp fisken i 2-3 min.

Ta ut fisken og legg den på varme tallerkener oppå soppen og løken. Hold varmt.

Hell av kraften fra panna, og ta vare på den. Ha smøret i panna på svak varme, knus hvitløken oppi, legg krepsehalene i, og varm disse lett 1 min på hver side, smøret må ikke bli brunt. Ta krepsehalene ut, og legg dem på tallerkenen. Ha fløten og fiskekraften oppi panna. Kok opp under kraftig røring. Ta panna av plata pisk eggeplommene i sausen og hell på tallerkenen med en gang.

Server retten med kokt ris eller poteter ved siden av.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Wiksten Jensen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her