Dagens rett

Kveite og breiflabb

Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.

I dag skal vi kose oss med fisk som både forrett og hovedrett. Kveita kjenner vi jo godt, og breiflabben er så desidert ingen utseendemessig pen fisk, men derimot desto bedre i smak. En delikatesse du kan unne deg nå i innspurten. Velbekomme!

Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan (forrett)

Fremgangsmåte

Begynn med tapenadedressingen, alle ingredienser tilsettes i en kjøkkenmaskin og kjøres til glatt dressing. Smakes til med litt salt og pepper.
 
Kveite fileten kuttes i tynne skiver og legges fint på tallerken med en liten åpning i midten. Rasp på det fineste på et rivjern bare det grønne av limen over fisken, del så limen og press juicen over fisken. Olivenolje fordeles over og smak til med salt og pepper. Fordel 2 ss tapenadedressing rundt og strø over parmesan. Vend 2 ss av dressingen i litt salat, anrett salaten i en uthulet baguette slik at du oppnår en høy og fin salat, settes i midten av tallerken. Plukk fersk koriander rundt. Server med godt brød.

Oppskriften er utarbeidet av Gastronomisk Institutt.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hovedrett:

Breiflabb med sjøkreps i hvitløksaus

Fremgangsmåte

Fjern hinner på fisken, og del fileten i 8 stykker på ca 4 cm. Salt og pepre disse lett. Rens sjøkrepsen, og fjern den sorte randen. Fyll en liten kjele med ca 4-5 dl vann. Ha ½ blokk fiskebuljong, og klørne fra sjøkrepsen i vannet, og kok dette ned til ca 1 dl.

Skjær soppen og purre/vårløk i tynne skiver, og stek dette lett i litt olje. Ha litt olje i en teflonpanne, og stek fisken 4-5 min på hver side. Hell oppi hvitvinen og den silte buljongen, og damp fisken i 2-3 min.

Ta ut fisken og legg den på varme tallerkener. Hell av kraften fra panna, og ta vare på den. Ha smøret i panna på svak varme, knus hvitløken oppi, legg krepsehalene i, og varm disse lett 1 min på hver side, smøret må ikke bli brunt. Ta krepsehalene ut, og ha fløten og fiskekraften oppi. Kok opp under kraftig røring. Ta panna av plata og pisk eggeplommene i sausen.

Server retten med kokt ris, og en god hvitvin.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Seafood - Eksportutvalget for fisk.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen