Kyllingklubber med rabarbraglaze og rabarbrapai

Rabarbra hører sommeren til, og her får du to gode oppskrifter på både hovedrett og en deilig rabarbrakake.
Redaksjonen
20 Juni 2010 - 02:00

Poteter er definitivt ikke kjedelig mat, og du lager lett de lekreste retter av knollen.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingklubber med rabarbraglaze og chilicoleslaw

Kyllingklubber med rabarbraglaze og chilicoleslaw

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt rabarbrane i biter. Kok opp med sukker og hvitvin. Kok uten å røre i ca. 5 minutter.
  2. Sil av rabarbraen og hell saften tilbake i kjelen.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og la koke i 5 - 10 minutter til en passe tykk glaze. Avkjøl.
  4. Varm kyllingklubbene på grillen i 5 minutter på hver side. Legg på fat og pensle med rabarbraglaze.

Serveres med chilicoleslaw , grillede tomater og potetbåter.

Prøv noen av disse potetene til kyllingen

Tips: Her har vi brukt ferdiggrillede kyllingklubber, men du kan selvfølgelig grille rå kyllingklubber.
Grill dem på sterk varme til de har fått farge og legg dem så over på den lune side av grillen slik at de blir ferdige helt gjennom. Pensle med glaze helt mot slutten av steketiden.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Chilicoleslaw

Chilicoleslaw

Fremgangsmåte

  1. Kutt hodekålen så fint som mulig og ha i en bolle sammen med de andre grønnsakene.
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper.
  3. Vend inn sausen i grønnsakene og sett coleslawen kjølig til den skal serveres.
Passer utmerket til kjøtt, kylling, og grillretter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lun rabarbrakake med sprøtt lokk

Lun rabarbrakake med sprøtt lokk

Fremgangsmåte

  1. Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen.
  2. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
  3. Rabarbra: Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
  4. Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
  5. Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.
  6. Vaniljesaus: Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.
  7. Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker.
  8. Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.
  9. Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter 

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her