Dagens rett

Kyllingklubber med rabarbraglaze og rabarbrapai

Rabarbra hører sommeren til, og her får du to gode oppskrifter på både hovedrett og en deilig rabarbrakake.

Poteter er definitivt ikke kjedelig mat, og du lager lett de lekreste retter av knollen.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingklubber med rabarbraglaze og chilicoleslaw

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Rabarbraglaze
1.5 dl
0.5 ts
stk
Hjemmelaget chilicoleslaw

Fremgangsmåte

Skrell og kutt rabarbrane i biter. Kok opp med sukker og hvitvin. Kok uten å røre i ca. 5 minutter.

Sil av rabarbraen og hell saften tilbake i kjelen.

Tilsett resten av ingrediensene og la koke i 5 - 10 minutter til en passe tykk glaze. Avkjøl.

Varm kyllingklubbene på grillen i 5 minutter på hver side. Legg på fat og pensle med rabarbraglaze.

Serveres med chilicoleslaw , grillede tomater og potetbåter.
 
 
Tips: Her har vi brukt ferdiggrillede kyllingklubber, men du kan selvfølgelig grille rå kyllingklubber.
 
Grill dem på sterk varme til de har fått farge og legg dem så over på den lune side av grillen slik at de blir ferdige helt gjennom. Pensle med glaze helt mot slutten av steketiden.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Chilicoleslaw

Fremgangsmåte

Kutt hodekålen så fint som mulig og ha i en bolle sammen med de andre grønnsakene.

Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper.

Vend inn sausen i grønnsakene og sett coleslawen kjølig til den skal serveres.

Passer utmerket til kjøtt, kylling, og grillretter.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lun rabarbra med sprøtt lokk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Smuldre-topping
50 g
Vaniljesaus
5 dl
0.5 dl

Fremgangsmåte

Lag smuldreblandingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.

Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.

Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form. Dryss over smuldre-toppingen og litt ekstra mandelflak. Bak ved 190 grader i ca 30 minutter.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene til sausen.

Varm opp under omrøring til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl hurtig ved å sette kjelen i iskaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk.

Server rabarbraen lun med den hjemmelagde vaniljesausen til.

Flere deilige kaker finner du her

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen