Lettsaltet røkt lammelår

Ikke fisk denne onsdagen, det serverte vi nemlig i går. I dag er det deilig lammekjøtt, lettsaltet sådan, som skal trakteres. Men det er selvsagt ikke lammelåret som krever din oppmerksomhet under forberedelsene, men derimot tilbehøret. Vi forsøker oss på en rød italiensk godbit i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lettsaltet røkt lammelår

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Fremgangsmåte

Stikk steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av låret. Legg i en kjele med kokende vann og la lammelåret trekke til termometeret viser ca. 72° C. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Eller du kan pakke lammelåret inn i aluminiumsfolie og "koke" det i stekeovnen på 125° C.

For å få ekstra god smak på kraften kan du godt tilsette løkringer eller purreringer.

Lammelåret serveres med nykokte poteter og kålrotstappe.

Tips: Lammelåret kan naturligvis spises kaldt også, da smaker det med Waldorfsalat til.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat
3 stk
1.5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Her finner du mange deilige salater

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen