Perfekt pinnekjøtt
Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

Perfekt pinnekjøtt

Her får du oppskriften du trenger for at pinnekjøttet blir perfekt.

Fremgangsmåte

Start med å dele opp ribbesiden mellom hvert ribbein. Legg pinnekjøttet i en vid kjele fylt med vann i 3 døgn. Hvis du har dårlig tid, kan du nøye deg med ett døgn og bytte vann et par ganger. 

Alt 1:
Legg jevnstore og godt vaskede mandelpoteter i bunnen av kjelen.

Alt 2:
Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle.

Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Eller aller helst en kombinasjon av 50/50 vann og juleøl eller rødvin. 

Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok opp og la dampe under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer, helst det dobbelte). Pass nøye på så det ikke koker tørt.

Pølsene legges på toppen og damper med pinnekjøttet de siste 10-15 minuttene.

Servering:
Ta opp pinnekjøttet og legg det i en ildfast form som  settes under grillen i ca. 5 minutter. 

Ta opp potetene og legg dem i en serveringsbolle. 

Sil kraften over i en kjele. Pisk inn 1 ss maizenna per 2.5 dl kraft. Hell over i et sausenebb.

Serveres på glovarme tallerkener med vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.

Slik lager du vossakorv med rotgrønnsaker

Hjemmelaget rotmos

Dette drikker du til pinnekjøtt

Mange flere oppskrifter med pinnekjøtt finner du her

Denne pinnekjøttoppskriften kreert av Hellstrøm er ekstra populær

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Og det er vel og bra, for det vitner om engasjement, og det liker vi. 

Se alle oppskriftene med pinnekjøtt - også restene

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Stekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål
Dagens rett
Stekt havabbor med ristet blomkål og spinatsaus

Stekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål

Om sommeren er havabbor en hyppig gjest i fiskedisken. Med denne oppskriften får du garantert mersmak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco
Ukens drink
Sgroppino drinkoppskrift med prosecco, vodka og sitronsorbet

Sitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco

Sitronsorbet er en klar sommerfavoritt. Denne voksne versjonen skaper stor glede rundt bordet som alternativ til dessert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til grillet ørretfilet smaker det meste godt
Dagens rett
Ørretfilet på grillen

Til grillet ørretfilet smaker det meste godt

Her foreslår vi å legge grønnsakene rett på grillen og servere en tzatziki ved siden av. Så enkelt og så godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 17. oktober i Oslo

Nyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico

Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana når Chiara Leonini fra det anerkjente vinhuset Fèlsina inntar hovedstaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Stor test av sider – her er sommerens beste sidere
+
Tester
Sommerens beste sider 2022

Stor test av sider – her er sommerens beste sidere

Sider er perfekt om sommeren, og passer til hverdag og fest. Her finner du årets beste sider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her