Moules Gratinert Provençale

Blåskjell er rimelig, enkel og smakfull sommermat. På med tomater og urter samt annet godt og inn i ovn, eller grill dersom været tillater. En frisk hvitvin passer til denne retten, og forslag til en sådan følger selvsagt med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Moules Gratinert Provençale

Fremgangsmåte

Provençalesausen:
Surr løk, hvitløk, selleri og krydderurter i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke. Bland inn tomatpuré og tomater. La det putre på svak varme i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

Sett stekeovnen på 300 grader eller bruk grillen.

Fjern den øverste skalldelen på de dampede skjellene og legg dem på ildfaste fat. Fordel provencalesausen over de Norske Dyrkede Blåskjellene. Dryss over ost og sett fatet i stekeovn på sterk varme eller grill i 3-4 minutter til de er gyldenbrune. Dryss basilikum over, og server straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Moules Basis blåskjellgryte

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell pr gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket).

Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.

Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Tips:  Majones eller aioli og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere blåskjellretter

Velg riktig vin til fisk og skalldyr

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen