Det er lett å forstå om gresk mat har vært et stort savn denne sommeren. Men nå er det lammesesong og du kan gjenskape stemningen og smaken med lammekjøttdeig fra butikken.
Dagens rett
Moussaka med gresk salat og tzatziki
Slik lager du en gresk helaften med alle de gode smakene i behold
Med norske råvarer av topp kvalitet er det mulig å gjenskape forne tiders ferieminner.
Redaksjonen
18 September 2020 - 02:00
Slik skal gresk moussaka smake
Fremgangsmåte
- Del auberginen i tykke skiver og ha godt med salt på dem. Legg dem i et dørslag i ½ time slik at de får svettet.
- Skyll auberginen og klapp skivene tørre med husholdningspapir.
- Stek aubergine eller potetskivene gyldne i blanding av smør og olje. Legg dem etter hvert over i et ovnsfast fat.
- Kjøttsaus:
- Fres finhakket løk og hvitløk blankt i en stor stekepanne eller tykkbunnet kasserolle. Ha i karbonadedeigen eller lammekjøttdeigen og brun den sammen med løken. Bruk en gaffel til å dele opp kjøttet slik at det blir finkornet.
- Ha i tomater, tomatpuré og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
- Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.
- Hvit saus:
- Smelt smør eller margarin i en kjele og tilsett hvetemelet, rør godt og la surre et par minutter på middels varme.
- Tilsett melken litt og litt av gangen mens du rører kraftig slik at du ikke får klumper (varm gjerne melken først - da blir den lettere å røre inn).
- Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.
- Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.
- Stek moussakaen i ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.
Serveres med en gresk salat og tzatziki .
Tips: Til denne retten kan du erstatte auberginen med poteter, men den tradisjonelle moussakaen er laget med aubergine.
Se våre andre oppskrifter på moussaka
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 1.50 l Pris: 578.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Gresk salat med tzatziki
Fremgangsmåte
- Gresk salat:
- Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Legg opp på fat med smuldret fetaost og oliven. Ha litt olje og friskhakket dill over.
- Tzatziki:
- Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 20 minutter.
- Hvis du bruker gresk yoghurt som er mye fetere, behøver du ikke la den stå mer enn 10 minutter.
- Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper samt finhakket mynte.
- Tilsett litt olivenolje hvis du bruker en mager yoghurt.
- Server med syltet grønn pepperfrukt og godt brød.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Hjemmelaget tzatziki
Fremgangsmåte
- Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag.
- La stå i en halvtime.
- Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time.
- Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Her er flere retter med tzatziki
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå