Dagens rett
Det er nå vi trenger dette: Slik lager du moussaka, gresk salat og tzatziki

Det er nå vi trenger dette: Slik lager du moussaka, gresk salat og tzatziki

Tankene flyr til solvarme strender, kalde drinker og andre gode ferieminner i det vi serverer en av de store greske klassikerne.
29 Oktober 2024 - 23:00

Når det går mot stadig mørkere tider, kan det vi spiser bidra til å lyse opp hverdagen. En ekte moussaka med gresk salat og tzatziki gjør jobben. 

Se våre andre oppskrifter på moussaka 

 

Slik skal gresk moussaka smake

Slik skal gresk moussaka smake

Fremgangsmåte

  1. Del auberginen i tykke skiver og ha godt med salt på dem. Legg dem i et dørslag i ½ time slik at de får svettet.
  2. Skyll auberginen og klapp skivene tørre med husholdningspapir.
  3. Stek aubergine eller potetskivene gyldne i blanding av smør og olje. Legg dem etter hvert over i et ovnsfast fat.
  4. Kjøttsaus:
  5. Fres finhakket løk og hvitløk blankt i en stor stekepanne eller tykkbunnet kasserolle. Ha i karbonadedeigen eller lammekjøttdeigen og brun den sammen med løken. Bruk en gaffel til å dele opp kjøttet slik at det blir finkornet.
  6. Ha i tomater, tomatpuré og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
  7. Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.
  8. Hvit saus:
  9. Smelt smør eller margarin i en kjele og tilsett hvetemelet, rør godt og la surre et par minutter på middels varme.
  10. Tilsett melken litt og litt av gangen mens du rører kraftig slik at du ikke får klumper (varm gjerne melken først - da blir den lettere å røre inn).
  11. Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.
  12. Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.
  13. Stek moussakaen i ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.

Serveres med en gresk salat og tzatziki .

Tips: Til denne retten kan du erstatte auberginen med poteter, men den tradisjonelle moussakaen er laget med aubergine.

Se våre andre oppskrifter på moussaka 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresk salat med tzatziki

Gresk salat med tzatziki

Fremgangsmåte

  1. Gresk salat:
  2. Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Legg opp på fat med smuldret fetaost og oliven. Ha litt olje og friskhakket dill over.
  3. Tzatziki:
  4. Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 20 minutter.
  5. Hvis du bruker gresk yoghurt som er mye fetere, behøver du ikke la den stå mer enn 10 minutter.
  6. Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper samt finhakket mynte.
  7. Tilsett litt olivenolje hvis du bruker en mager yoghurt.
  8. Server med syltet grønn pepperfrukt og godt brød.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget tzatziki

Hjemmelaget tzatziki

Fremgangsmåte

  1. Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag.
  2. La stå i en halvtime.
  3. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time.
  4. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Her er flere retter med tzatziki

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her