Dagens rett

Moussaka

Tankene flyr til solvarme strender, kalde drinker og andre gode ferieminner i det vi serverer en av de store greske klassikerne.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Moussaka

Fremgangsmåte

Del auberginen i tykke skiver og ha godt med salt på dem. Legg dem i et dørslag i ½ time slik at de får svettet.

Skyll auberginen og klapp skivene tørre med husholdningspapir.

Stek aubergine eller potetskivene gyldne i blanding av smør og olje. Legg dem etter hvert over i et ovnsfast fat.

Kjøttsaus:
Fres finhakket løk og hvitløk blankt i en stor stekepanne eller tykkbunnet kasserolle. Ha i karbonadedeigen eller lammekjøttdeigen og brun den sammen med løken. Bruk en gaffel til å dele opp kjøttet slik at det blir finkornet.

Ha i tomater, tomatpuré og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.

Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.

Hvit saus:
Smelt smør eller margarin i en kjele og tilsett hvetemelet, rør godt og la surre et par minutter på middels varme.

Tilsett melken litt og litt av gangen mens du rører kraftig slik at du ikke får klumper (varm gjerne melken først - da blir den lettere å røre inn).

Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.

Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.

Stek moussakaen i ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.

Serveres med en gresk salat og tzatziki .

Tips: Til denne retten kan du erstatte auberginen med poteter, men den tradisjonelle moussakaen er laget med aubergine.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gresk salat med tzatziki

Fremgangsmåte

Gresk salat:
Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Legg opp på fat med biter av fetaost og oliven. Ha litt olje over.
Tzatziki:
Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 20 minutter. Hvis du bruker gresk yoghurt som er mye fetere, behøver du ikke la den stå mer enn 10 minutter.

Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper.

Tilsett litt olivenolje eller rømme hvis ønskelig.

Flere gode salater

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

kaffefilter
1 stk
litt

Fremgangsmåte

Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag. La stå i en halvtime. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen