Påskelam

På selveste påskeaften kommer vi ikke utenom lam. Vi gir deg her to oppskrifter, og håper du finner en favoritt for senere påskemiddager. Drikkeforslag følger begge rettene.
Redaksjonen
30 Mars 2002 - 02:00

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Lammestek med solbær- og soyasaus

Lammestek med solbær- og soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Gni lammelåret godt inn med krydder.
  2. Tips:
    I stedet for tørket rosmarin, kan du bruke frisk rosmarin. Da hakker du den opp og drysser på toppen av steken.
  3. Lag små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløksfeddene som du først deler på langs.
  4. Ha løk, chili, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
  5. Stek ved 125 grader i 2-3 timer. 65-70  grader på steketermometeret gir rosa stek, 75-76 grader er gjennomstekt.
  6. La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen.
  7. Kok inn sjyen til 2/3-1/2 mengde. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Kok opp igjen. Pisk inn jevningen som skal være uten klumper. Kok opp og ha direkte i et sausenebb.

Server lammesteken med saus og stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lammekjøtt med fennikel og tomat

Lammekjøtt med fennikel og tomat

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Varm oljen i en panne og brun kjøttet raskt. Rens løken, skjær den i tynne båter. Tilsett løken og la det surre med noen minutter.

Dryss over salt og pepper. Tilsett tomatene og la det småkoke i ca. 30 minutter. Tilsett litt vann hvis nødvendig.

Rens og skjær fennikel i båter og kok den mør i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på 2 dl av det.

Ha fennikelen over i gryta med kjøttet og hell over 2 dl av kokevannet. La alt trekke på svak varme til kjøttet er mørt.
 
Om ønskelig kan retten jevnes med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann til slutt.
 
Smak til med salt og pepper.
 
Server godt brød eller pasta til.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel Crème Brûlée

Enkel Crème Brûlée

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs).
  2. Tips:
    I stedet for vaniljestang kan du bruke 1 ss vaniljesukker
  3. Avkjøl blandingen noe og rør inn lett sammenpiskede egg. Sil blandingen.
  4. Sett 10 ildfaste porsjonsformer i langpannen og fordel eggeblandingen i formene. Hell på så mye varmt vann i langpannen at det står halvveis opp på formene.
  5. La formene stå i vannbadet i ovnen ved 125 °C i ca. 40 minutter eller til kremen har stivnet. Avkjøl, gjerne til neste dag.
  6. Servering:
  7. Dryss 1 ts sukker over hver og brenn overflaten med en skibrenner (eller la porsjonsformene stå 2-3 minutter under grillen) til sukkeret har karamellisert seg.

Server straks sammen med litt frukt eller bær.

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her