DAGENS RETT: Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise

Dagens rett Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise

Med denne suppa blir mandagsmiddagen rene festen

Raskt og enkelt lar denne retten seg tilberede, og du kan fint lage denne vrien på en sann klassiker uten kjøtt. Valget er ditt.

I dag har vi satt en av de virkelig store klassiske suppene på menyen, den franske crème vichyssoise. Kombinasjonen av poteter og purre kan høres veldig enkel ut, men er så god at den er blitt en klassiker. I denne oppskriften har den fått tilskudd av proteiner fra kylling, men det er slett ikke nødvendig. En vegetarisk vri med stekt sopp er minst like god. Krutonger på toppen gir ekstra tekstur til retten, og krutongene lager du enkelt selv. En super måte å bruke opp gammelt brød. 

 

Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise

Fremgangsmåte

Poteter skrelles og kuttes i terninger. Gjør det samme med purren og fresalt i smør i gryta på middels varme til blank, men uten at det tar farge. Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.

Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
 
Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge. Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
 
 
Tips: Her kan du også bruke ferdig stekt eller grillet kylling som du varmer lett før du tilsetter i suppen.
 
Tips: For en vegetarisk utgave, bruker du 100 gram stekt sjampinjong i stedet for kylling. 
 
Denne suppen kan også serveres kald på varme dager.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen