Dagens rett

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Slik skaper du italienskinspirert matglede i novembermørket

Slik skaper du italienskinspirert matglede i novembermørket

Når du saltbaker torsken, blir den perfekt varmebehandlet. Du kan velge om du vil ha med skinnet eller ei.
13 November 2021 - 01:01

Saltbakt torsk er en delikatesse, og saltbaking av så vel fisk som grønnsaker er en hyppig benyttet metode i kokkefaget. 

Se våre oppskrifter på saltbaking

I sausen er det basilikumen som spiller hovedrollen, men du kan selvsagt blande den 50/50 med persille hvis du synes basilikum blir for kraftig alene. Til sausen må du også avstå noe av innholdet i vinflasken, eller gjør som jeg ta vare på hvitvinsskvetter som oppbevares kjølig i påvente av slik tilfeller. I denne sausen er det nemlig ikke viktig at det er samme vin i glasset som i sausen. Men den må være hvit. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 150 grader. Skjær fisken i 4 fine stykker. Legg dem på en seng av havsalt med skinnsiden ned i langpannen. Bak i ovn i ca 8 min. Når du trykker lett på fiskestykket skal det gi etter. Da er den perfekt. Før servering løsner du fiskekjøttet forsiktig fra skinnet. 

Hvis du vil ha med skinnet:
Legg fiskestykkene over på bakeplaten med skinnsiden opp. Saltes og pepres lett og pensles med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering.

Basilkumsaus:
Stek finhakket sjalottløk lett i smør i en kjele. Tilsett kraft, hvitvin og hakket hvitløk. Kok alt sammen inn i 10 minutter for at alkoholen skal fordampe og væskemengden reduseres.

Smak til med salt og pepper og tilsett hakket basilikum. Ha sausen i en foodprocessor eller blender og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett litt fløte. Varm sausen opp under jevn visping. Den skal ikke koke for da mister den sin fine grønne farge.

Tilbehør:
Bak klasetomater i en ildfast form med litt olje og salt ved 180 grader i 10-12 minutter. Skyll bønnene og ha dem i en kjele og damp dem varme. Bland inn tomatene. 

Fordel bønner og tomater på 4 tallerkener. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter eller litt av sausen på toppen.

Serveres med brød.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her