Se alt det gode du kan lage med makrell

Oppskrifter makrell

(Jim Hensley)

Sommersalaten blir ekstra god med makrell

 

Salat med makrell og rømmedressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g
makrellfilet
12 stk
cherrytomat
24 stk
asparges
4 ss
rapsolje
salt og pepper
Salat:
1 stk
rødløk
1 pakke(r)
Rømmedressing:
1 ss
dill
6 ss
lettrømme
1 ss
majones
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

Varm opp grillen.

Skjær makrellfilet i biter. Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper. Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter.

La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.

Salat:
Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel. Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat. Ha makrellen, cherrytomatene og aspargesen i salaten, og bland forsiktig sammen.

Rømmedressing:
Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron. Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper. Server salat med makrell, rømmedressing og brød.

Tips:
Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Makrellsalat i potetlompe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Dressing:
1 stk
1 stk
0.5 ts

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på makrellfilet, og stek i olje til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Dressing Rens og finhakk chili. Finhakk kjernen av sitrongress og skjær tomat i terninger. Riv skall og press saften av lime. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og varm den til den nesten når kokepunktet.

Avkjøl den. Legg makrellfilet i med salat og persille, drypp over dressing og server.

Tips:
Du kan godt bruke tortillawraps i stedet for potetlompe.

Lekre oppskrifter med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen