Dagens rett

Pizza med marinert matjessild

Spiser du for lite sild? Da skal du prøve denne vrien

Spiser du for lite sild? Da skal du prøve denne vrien

Matjessild er den aller fremste av alle sildedelikatesser, men også annen type sild egner seg. Bli overbevist.
06 Juli 2021 - 00:00

Matjessild er en helt spesiell myk og kompleks sildesmak all den tid den har gjennomgått en prosess hvor enzymer i bukspyttkjertelen endrer strukturen i fiskekjøttet og dermed smaken. Om det høres skummelt ut, er det slett ikke det, for vi snakker bare om en lett form for "fermentering" som gir forbløffende gode resultater. I motsetning til mye annen sild er matjes laget av den magre og unge vårsilda. Og det svenskene kaller matjessild (fra boks) kan ikke sammenlignes med ekte vare. I Norge selges den fryst i velassorterte butikker eller fiskebutikker. 

Her kan du lese mer om hvordan matjessild lages

Se alt det gode du kan lage med matjessild. 

Fersk sommersild kan også brukes, men den må fileteres før marinering. Bruk da litt mer salt i marinaden og la den ligge en time.

Pizza med marinert matjessild

Pizza med marinert matjessild

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær sild i mindre biter.
  3. Marinade:
    Press saften av sitron. Bland sammen sitronsaft, persille, eddik, salt og pepper.
  4. Ha silden i marinaden og la den ligge mens du lager pizzatoppingen.
  5. Tips:
    Om du ikke får tak i matjessild, kan du bruke fersk sildefilet (da må du tilsette ekstra salt), eller utvannet spekesild. 
  6. Topping:
    Finhakk hvitløk, del brokkoli i små buketter, skjær poteter i små terninger, mozzarella i skiver og cherrytomat i båter.
  7. Ha brokkoli og potet på et stekebrett, dryss over hvitløkbitene og olivenolje, og bak i stekeovnen i 10-15 minutter.
  8. Skru opp varmen i stekeovnen til 250 °C.
  9. Kjevle ut pizzadeigen og dekk den med et lag mozzarella. Fordel brokkoli og poteter over, og stek pizzaen i stekeovnen i 10-15 minutter.
  10. Ta ut pizzaen og fordel silden, cherrytomat og ruccolasalat over.
  11. Server pizza med litt parmesan og olivenolje drysset over.

Tips:
Du kan bruke pizzabunn eller lage den selv - bruk gjerne denne oppskriften på verdens beste pizzadeig

Her kan du lese mer om hvordan matjessild lages

Se alt det gode du kan lage med matjessild. 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no/Foto: Studio Dreyer Hensley

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her