Svinaktig godt

Svinerullade med reker, orientalsk svinesauté eller fersk suppe med svinekjøtt, alt sammen delikat, magert, men absolutt viktigst; det er godt. Paret med godt drikke får du på hverdagene et lite festmåltid. Oppskrifter og vinforslag er alltid med når Apér
Redaksjonen
08 April 2003 - 14:41

Vær ikke redd for å bruke krydder. Det er mange krydre som passer godt til svinekjøtt . Du kan bruke rosmarin, basilikum, kjørvel, koriander, salvie, ingefær og karri. Frukt som tilbehør hører også hjemme hos svinekjøttet.

Har du tid, så mariner kjøttet noen timer før du skal bruke det. Som oftest inngår en syrlig ingrediens i de fleste marinader. Det kan være eddik ( rødvin/hvitvin, eplesider eller balsamicoeddik) ellers kan røde, hvite, helst tørre viner brukes. Andre ingredienser er oljer og krydder. I stedet for oljer kan du bruke creme fraiche, rømme, kefir eller yoghurt som tilfører kjøttet syrlighet og god smak.

Svinerullade med reker

Svinerullade med reker

Fremgangsmåte

Skjær svinekjøttet i 8 store flak, så tynne som mulig. Bank ut hvert flak så de blir store og flate. Bland sammen reker, løk, sopp og selleriblader. Fordel blandingen på de 8 svinestykkene. Rull kjøttstykkene sammen hver for seg som en rullade.

Bind rulladene opp med hyssing eller 3 tannstikkere for å holde dem sammen. Rør ut buljongterningene i vannet og ha det i en kasserolle. Ha i gressløk, løk og pepper. La det få et oppkok. Legg i svinerulladene og damp den under lokk ca 20 minutter. Rulladene tas opp av kraften med en hullsleiv. Dra kasserollen av platen og jevn kraften med potetmelet. Sausen lages passe tykk og smakes til med salt.

Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG

Fersk suppe med svinekjøtt

Fersk suppe med svinekjøtt

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet eller pølsene i strimler eller skiver.
  2. Skjør gulrøttene i skiver.
  3. Kok opp buljongen og la kjøttet og gulrøttene trekke ca 5 minutter i buljongen.
  4. Del blomkålen i bittesmå buketter og skjær vårløken i ringer. 
  5. Ha grønnsakene i og la det trekke ca 10 minutter.
  6. Tilsett sukkererter de siste 2-3 minuttene.
  7. Dryss over persille ved servering. Serveres med god brød.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Strimlet svinekjøtt med nøttesaus

Strimlet svinekjøtt med nøttesaus

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til peanøttsausen og sett kaldt til servering.
 
Renskjær svinefileten for sener og fett og skjær den i strimler.
Bland soyasaus, olje, karri og honning i en plastpose. Legg kjøttet i posen og vend den så kjøttet blander seg godt med marinaden.
 
Lukk posen slik at den er tett. Legg posen kaldt noen timer slik at kjøttet får marinert seg.
 
Brun bitene i pannen og krydre med salt og pepper.
Serveres med nykokt ris og peanøttsausen.
 
Tips: Kjøttet blir best hvis det får ligge noen timer i marinaden, men du kan også hurtigmarinere det ved å legge det i romtemperatur i minst 30 minutter.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her