Svinaktig godt

Svinerullade med reker, orientalsk svinesauté eller fersk suppe med svinekjøtt, alt sammen delikat, magert, men absolutt viktigst; det er godt. Paret med godt drikke får du på hverdagene et lite festmåltid. Oppskrifter og vinforslag er alltid med når Apéritif serverer.

Vær ikke redd for å bruke krydder. Det er mange krydre som passer godt til svinekjøtt . Du kan bruke rosmarin, basilikum, kjørvel, koriander, salvie, ingefær og karri. Frukt som tilbehør hører også hjemme hos svinekjøttet.

Har du tid, så mariner kjøttet noen timer før du skal bruke det. Som oftest inngår en syrlig ingrediens i de fleste marinader. Det kan være eddik ( rødvin/hvitvin, eplesider eller balsamicoeddik) ellers kan røde, hvite, helst tørre viner brukes. Andre ingredienser er oljer og krydder. I stedet for oljer kan du bruke creme fraiche, rømme, kefir eller yoghurt som tilfører kjøttet syrlighet og god smak.

Svinerullade med reker

Fremgangsmåte

Skjær svinekjøttet i 8 store flak, så tynne som mulig. Bank ut hvert flak så de blir store og flate. Bland sammen reker, løk, sopp og selleriblader. Fordel blandingen på de 8 svinestykkene. Rull kjøttstykkene sammen hver for seg som en rullade.

Bind rulladene opp med hyssing eller 3 tannstikkere for å holde dem sammen. Rør ut buljongterningene i vannet og ha det i en kasserolle. Ha i gressløk, løk og pepper. La det få et oppkok. Legg i svinerulladene og damp den under lokk ca 20 minutter. Rulladene tas opp av kraften med en hullsleiv. Dra kasserollen av platen og jevn kraften med potetmelet. Sausen lages passe tykk og smakes til med salt.

Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fersk suppe med svinekjøtt

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler, og gulrøttene i skiver. Kok opp buljongen og la kjøttet og gulrøttene trekke ca 5 minutter i buljongen.

Del blomkålen i små buketter og skjær vårløken i ringer. Del aspargesen i 2 hvis de er store. Ha grønnsakene i og la det trekke ca 10 minutter.

Dryss over persille ved servering. Serveres med god brød.

Her finner du mange flere gode supper

 Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Strimlet svinekjøtt med nøttesaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 ss
2 ss
1 ts
Peanøttsaus
1 fedd
hvitløks, presset

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til peanøttsausen og sett kaldt til servering.
 
Renskjær svinefileten for sener og fett og skjær den i strimler.

Bland soyasaus, olje, karri og honning i en plastpose. Legg kjøttet i posen og vend den så kjøttet blander seg godt med marinaden.
 
Lukk posen slik at den er tett. Legg posen kaldt noen timer slik at kjøttet får marinert seg.
 
Brun bitene i pannen og krydre med salt og pepper.

Serveres med nykokt ris og peanøttsausen.
 
Tips: Kjøttet blir best hvis det får ligge noen timer i marinaden, men du kan også hurtigmarinere det ved å legge det i romtemperatur i minst 30 minutter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt
Foto: Aina Hole

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen