Dagens rett
Tacofredagen kommer med kjøttboller i grønnsaksmos
Foto: (Matprat.no)

Tacofredagen kommer med kjøttboller i grønnsaksmos

Her får du smaken av taco(krydder), men i en annen innpakning.
21 Mars 2025 - 01:00

Tacokrydder kjøper de fleste i butikken, men du kan fint lage det selv. Da blir tacosmaken enda bedre og mer autentisk. 

Slik lager du tacokrydderet selv

Tacokjøttboller med grønnsaksmos

Tacokjøttboller med grønnsaksmos

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.
  2. Bruk en spiseskje og form til små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne på middels varme med margarin/olje til de er gjennomstekte.
  3. Kok opp vann med smør. Ha i grønnsakene og la det trekke i ca 2 minutter.
  4. Sil av vannet og bland grønnsakene inn i potetmosen.
  5. Server kjøttbollene med grønnsaksmosen og salsa som du enten kjøper ferdig eller lager selv.

Tips:
Har du ekstra dårlig tid, kan du bytte ut de friske grønnsakene med fryst grønnsaksblanding, og potetmosen laget fra pulver.

Vi byr på mange spennede tacoretter

Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller

Slik lager du tacokrydderet selv

Potemos lager du enkelt selv

Her har du en enkel oppskrift på salsa

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ppotetmos med hvitløk

Ppotetmos med hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter.
  2. Kok potetene i usaltet vann til de er møre.
  3. Hell fra kokevannet.
  4. Spe med melk og mos potetene med et potetmosjern.
  5. Rør inn smør, presset hvitløk, salt og kvernet pepper.
  6. Ekstra god smak på potetmosen blir det om man erstatter en del av melken med rømme.

Lag Hellstrøms favorittpotetmos

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pebre - hot chilensk salsa

Pebre - hot chilensk salsa

Fremgangsmåte

  1. Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle.
  2. Pisk det sammen med en visp.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak.

Tips: Chilensk salsa som blir mye brukt til stekt kjøtt.

Slik lager du salsa selv

Mange oppskrifter med salsa finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her