Det er ikke for ingenting at norsk sjømat gang på gang blir valgt som ingredienser under Bocuse d'Or. I 2007 står kongekrabbe og kveite på menyen for denne prestisjefylte konkurransen.
I dag frister vi deg med disse to rettene:
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Fremgangsmåte
- Start med rødbetene: Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.
- Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinaigretten til de er møre.
- Snøfrisksaus: Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned.
- Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
- Kamskjell: Stek kamskjellene i smør ved medium varme i ett minutt på hver side.
- Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.
- Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten.
- Legg på kamskjellene.
- Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.
Her finner du andre deilige retter med kamskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos

Fremgangsmåte
- Kveite: Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir.
- Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene.
- Stek dem i olje i 3-5 minutter på hver side.
- Tomater: Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene.
- Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen.
- Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne.
- Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står.
- Sett tomatene i en smurt ildfast form.
- Legg de andre ingredienser over tomatene.
- Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 150 grader.
- Potetmos: Kok poteter i vann tilsatt litt salt.
- Hell av vannet og damp potetene litt.
- Varm opp melken.
- Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk.
- Smak til med salt og pepper.
- Grønne bønner: Kok opp vann, tilsett grønne bønner og kok til de er så vidt møre, maks. 2 minutter.
- Hell av vannet skyll i kaldt vann og rør inn smøret.
Lyst til å lage noen annet med kveite så finner du mange forslag her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 326.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
85 POENG