Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.
Krutonger:
Forvarm ovnen til 160 °C.
Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryta vekk fra kokeplaten. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett. Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.
Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.
Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.
Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.
Serveres på tallerkener med krutonger, litt parmesanost og godt med nykvernet sort pepper.
Her finner du mange flere oppskrifter på deilige salater
Her får du svært så praktiske kokketips