Dampet eller pannestekt kveite med lime- og kaperssaus
Aperitif

Dampet eller pannestekt kveite med lime- og kaperssaus

Kveitefilet er luksusen i denne retten som er mye enklere å lykkes med enn du kanskje tror.

Fremgangsmåte

  1. Dampet kveitefilet:
    Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter.
  2. Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele.
  3. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær. 
  4. La kraften få koke videre ca. 5 minutter.
  5. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 4-6 minutter avhengig av tykkelsen.
  6. Ta vare på fiskekraft til kaperssmøret.
  7. Pannestekt kveitefilet:
    Varm smør og olje 50/50 i en stekepanne.
  8. Stek kveitefiletstykkene et par minutter på hver side.
  9. Når du trykker på fisken, og den gir lett etter, er den riktig gjennomstekt. 
  10. Lime- og kaperssmør:
    Bruk et skalljern (zestjern) og skjær strimler av limeskallet.
  11. Press ut saften.
  12. Surr hakket løk i smør til den blir blank.
  13. Tilsett fiskekraft og kremfløte.
  14. Og la det få koke inn til sausekonsistens.
  15. Ha i limesaften og kapers.

Servering:
Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på. Pynt med skallstrimler og halve limeskiver. Serveres med nykokte ringeriks- eller mandelpoteter og friske lettkokte  grønnsaker.

Se hva annet godt du kan lage med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her