- Dampet kveitefilet:
Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter. - Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær. La kraften få koke videre ca. 5 minutter. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 4-6 minutter avhengig av tykkelsen. Ta vare på fiskekraft til kaperssmøret.
- Pannestekt kveitefilet:
Varm smør og olje 50/50 i en stekepanne. Stek kveitefiletstykkene et par minutter på hver side. Når du trykker på fisken, og den gir lett etter, er den riktig gjennomstekt. - Lime- og kaperssmør:
Bruk et skalljern (zestjern) og skjær strimler av limeskallet. Press ut saften. - Surr hakket løk i smør til den blir blank. Tilsett fiskekraft og kremfløte. Og la det få koke inn til sausekonsistens. Ha i limesaften og kapers.
Servering:
Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på. Pynt med skallstrimler og halve limeskiver. Serveres med nykokte ringeriks-/mandelpoteter eller middagsris.
Se hva annet godt du kan lage med kveite