Gnocchi med pesto
Foto: Natasha Breen

Gnocchi med pesto

Gnocchi er veldig enkelt å lage. Tar bare litt lengre tid enn å koke poteter. men du får utrolig mye igjen for innsatsen. Kanskje smaker de aller best dagen etter når du steker dem i pannen og serverer dem til fisk eller kjøtt. De kan også friteres.

Fremgangsmåte

Gnocci:
Kok potetene til de er melne. Bland mel, poteter og egg sammen til en deig.
 
Rull deigen ut i flere pølser. Del opp i tommelstore biter. Klem med en gaffel slik at du får et lett avtrykk på grnocchien. Det hjelper gnocchiene til å holde på saus som pesto.
 
Kok opp rikelig med vann. Legg gnocchi i vannet. Når de kommer til overflaten er de ferdig.
 
Pesto:
Bland alle indigriensene i en mikser. Spe med olje til du har fått en fyldig blanding.
 
Legg ferdigkokte gnocchi i en ildfast form. Tøm pesto over. Dryss revet parmesan over. Gratineres i 15 min til osten er smeltet.
 
Serveres med salat og brød.
 

Sendt inn av Jürge

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her