Fiskegrateng med hyse, fennikel, pepperrot og filo
Foto: Norges Sjømatråd

Fiskegrateng med hyse, fennikel, pepperrot og filo

Fiskegrateng blir ekstra festfin med alt du har i og legger oppå denne gratengen.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Rens fenniklene og del dem i fire båter.
  3. Kok opp lettsaltet vann, ha i fennkel og kok til mør, men fortsatt med tyggemotstand, 4-5 minutter. Hell i et dørsalg av la dryppe godt av. Tørk med kjøkkenpapir.
  4. Skrell og finkutt sjalottløk. Smelt smøret i en panne og sauter sjalottløken til den er myk. Tilsett melet og rør godt til du har en roux – meljevning. 
  5. Ta av planen og tilsett forsiktig vermuten, litt av gangen, mens du rører kraftig slik at sausen tykner. La alkoholen få fordampe før du tilsetter melken og litt salt og pepper. La sausen småkoke i minst 3 minutter.
  6. Tilsett finhakket dill, persille og sylteagurk. Rør inn pepperoten til en jevn saus.
  7. Legg fennikelen på bunnen av en ildfast form. Del hysefiletene i biter og fordel over. Hell sausen over fisken.
  8. Pensle filodeigflakene med smeltet smør og del dem i to. Krøll dem sammen og legg på toppen av formen til alt er dekket.
  9. Sett formen i ovnen og stek i 30-35 minutter til filoflakene er sprø og pent brune.
  10. Server med kokt ris, kokte nypoteter eller en salat.

 Se våre andre oppskrifter med fiskegrateng

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her