Grillete grønnsaker med romesco
Foto: Synøve Dreyer

Grillete grønnsaker med romesco

Tre en rekke deilige grønnsaker på grillspyd og lag Romescosaus til. Bare følg oppskriften og du serverer med stolthet, garantert.

Fremgangsmåte

Del blomkål i buketter og kok til litt mørere enn al dente. Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene koke i 4 minutter. Del hver kolbe i tre.

Del tomatene i to og ta ut stilk og frø. Del paprikaene i fire. Squashen deles først i to på tvers og deretter på langs i skiver à 1-2 mm. Knekk av den nederste delen av aspargesene.

Så kan du gå i gang med grillingen. Du bestemmer selv hvor mye sotpreg du ønsker. Blomkål og mais er jo allerede kokt og skal bare ha farge og mer smak. Det lønner seg derfor å starte med de øvrige grønnsakene. Etter hvert som grønnsakene er ferdig grillet legges de på et pat og dekkes med alu-folie. Når alt er grillet, drypper du den samme olje fra sausen over og drysser litt godt havsalt til slutt. Landbrødskivene grilles også. Under måltidet gnis de inn med hvitløksfedd og drysses med havsalt og litt olje.

Romescosaus:
Bak tomatene ved 180 grader i 10 minutter. Avkjøl. Fjern skall og frø og grovhakk tomatkjøttet.

Rist mandlene og nøttene i en tørr stekepanne. Sett til side.

Varm opp litt olje i samme panne og fres chilimassen lett.

Bløt brødet i vann og klem forsiktig ut overflødig væske.

Knus hvitløksfeddene med litt havsalt i en romslig morter. Tilsett chilimassen og persillen og mos videre.  Deretter mandlene og nøttene og tilslutt brødet som er skåret i terninger. Fortsett så med tomatterningene og mos til du har fått en jevn masse. Rør deretter inn 5-6 ss olivenolje samt eddik. Smak til med salt og pepper.

Hvis du ikke har morter, kan du bruke blender eller mikser, men det blir ikke helt det samme.

Server de grillete grønnsakene med sausen og brødet. Må du ha kjøtt, kan du spe på med litt serranoskinke.

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe
Dagens rett
Bouillabaisse

By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Denne fiskesuppen er inspirert av den store sørfranske klassiker bouillabaisse. Den lover mye smak og det holder sågar denne forenklede vrien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vær klar på mandag morgen: Disse flaskene blir det rift om
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol desember 2021

Vær klar på mandag morgen: Disse flaskene blir det rift om

Når belgiske 3 Fonteinen kommer i salg, er flaskene solgt før de kommer i hyllene, men også de to norske produktene setter spor etter seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 13. desember i Oslo

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner

Hetvin har stått imot tidens tann og er å regne som den ultimate, klassiske drikken – og hva er vel bedre enn å sette seg tilbake og nyte denne fantastiske vinstilen i kombinasjon med ost midt i vinterkulda?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kylling er langt fra bare hverdagsmat - bare prøv denne litt julete oppskriften
Dagens rett
Kyllinggryte med tørket aprikos og dadler

Kylling er langt fra bare hverdagsmat - bare prøv denne litt julete oppskriften

Her får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En whiskydrink som det er lett å forstå hvor den har sitt navn fra
Ukens drink
California Lemonade

En whiskydrink som det er lett å forstå hvor den har sitt navn fra

Selv om vær og temperatur ikke stemmer helt, satser vi denne uken på noe som kan bringe oss ut av høstmørket. En drink som garantert setter i gang sommerdrømmene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her