Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaise
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Helstekt oksefilet med pommes frites og béarnaise

Dette blir en vinner på middagsbordet når du serverer oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites.

Fremgangsmåte

Gni oksefileten inn med salt og pepper, brun den raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.

Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett inn i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når kjernetemperaturen når 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader.

Ta ut fileten og la den hvile i minst 15 minutter før du skjærer i den.

Server oksefileten med en god béarnaisesaus og hjemmelaget pommes frites eller ristede kantareller eller stekt sopp, asparges, rødvinsaus og fløtegratinerte poteter.

Perfekte hjemmelagde pommes frites

Slik lager du béarnaise

Mange flere oppskrifter med oksekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 44 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen