Julekveite med sandefjordssmør
Foto: Synøve Dreyer

Julekveite med sandefjordssmør

Kveite er en utrolig god fisk og meget anvendelig. Her har du en oppskrift på julekveite med sandefjordsmør.

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.

Sandefjordssmør:

Lag smøret mens fisken trekker. Kok fløten inn til det halve og visp inn smøret i små terninger.

Fløten må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil sausen skille seg. Smak sausen til med salt og hvit pepper og rør inn persille før servering.

Server fisken med smøret, kokte poteter og gulrøtter, gjerne også brokkoli.

Flere lekre juleretter med fisk finner du her

På Nord-Vestlandet het det i eldre tid at den husbond som ikke sørget for fersk kveite til julemiddagen skulle tilbringe julekvelden på toppen av låvetaket.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen