Kålgryte Chorchori som i India
Foto: Andrei Lavrinov

Kålgryte Chorchori som i India

Dette er en typisk bengalsk rett - altså fra Bangla Desh tidligere kalt Bengal, i det nordøstre India - som passer godt til kjøtt eller fisk.

Fremgangsmåte

Start med å kjøre sennepsfrø, ingefær, chili og gurkemeie til en grov masse i hurtigmikser med 2 ts vann.

Varm 4 ss av oljen i en panne og ha i løk. Stek løken gyllen og ha i kålen. Stek under omrøring til kålen er blank. Tilsett krydderblandingen og salt.

Tips:
I denne oppskriften skal det egentlig brukes sennepsolje (mustard oil), men den som selges i Norge merkes med "kun til utvortes bruk". Årsaken er at innholdet av en type fettsyrer er for høyt.  Rapsolje er en mye mildere slektning.

Tilsett 4 ss vann og kok videre til kålen er ferdig, men fortsatt sprø. Ta av varmen.

Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i panch phoron. Når den freser, hell oljen og frøblandingen over kålen. Rør godt.

Varm opp slik at krydder og grønnsaker blandes godt. Serveres varmt.

Tips:
Om du ikke får tak i panch phoron som er en blanding av hele frø, kan du lage den selv ved å bruke like deler bukkehornkløver, nigella, spisskummen, svarte sennepsfrø og fennikel.

 Her finner du mange oppskrifter på indiske retter

Og her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen