Langtidskokt Ragù Bolognese
Apéritif

Langtidskokt Ragù Bolognese

Svært få ting smaker så godt som langtidskokt ragù bolognese. Det tar tid å lage, men er verdt hver enste sekund. Server sammen med pasta, i lasagne eller på polenta.

Fremgangsmåte

  1. Varm en stor tykkbunnet kjele med olivenolje på middels varme. Stek løk, gulrøtter og stangselleri blank. Tilsett hvitløksfedd, cherrytomater, timian, oregano og muskat og stek videre i noen minutter. 
  2. Krydre høyrygg med salt og pepper. Brun kjøttet i olivenolje over middels-høy varme. Deglaser stekepannen med rødvin.
  3. Ha stekepannens innhold over i kjelen sammen med hakkede tomater, hermetiske cherrytomater, ketchup, sukker, oksebuljong og laubærblad.
  4. Kok opp, og skru ned til lav temperatur så sausen såvidt småkoker. La trekke i 3,5 time til kjøttet kan rives med to gafler og spises med skje.
  5. Ha i smør rett før servering. Ønsker du en litt tynnere saus kan du spe på med vann under koking. 

Server med hjemmelaget tagliatelle, i lasagne eller på polenta. 

Slik lager du tagliatelle

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her