Lasagne med salat
Aperitif

Lasagne med salat

Få retter løfter stemningen rundt middagsbordet som en lasagne. Her får den følge av en frisk salat.

Fremgangsmåte

La pastaplatene få ligge og bløte seg i 5-10minutter. 

Hvit saus:
Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn melet og spe med melken.

La sausen tykne under stadig omrøring. Smak til med krydder.

Kjøttsaus:
Kutt løk og sjampinjong. Varm oljen i en gryte. Fres løken og sjampinjongen til den er blitt blank og myk. Ta ut av pannen. Ha kjøttdeigen i pannen og la den brunes under stadig omrøring. Tilsett løk, sjampinjong og tomatpure, hermetisert tomat og vin. La kjøttsausen få småkoke i 15 min. Smak til med oregano og salt/pepper.

Smør en ildfast form. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen, fyll på med et lag hvit saus, som toppes med pastaplater. Gjenta med nytt lag kjøttsaus, hvit saus og avslutt med pastaplater. Dryss revet ost på toppen. Stekes midt i ovnen ved 225 C i ca 30 min.

Salat:
Skyll spinaten og del tomatene i 2 el 4 biter. Ha i en bolle med basilikumbladene. Pisk sammen olje, sitron og salt pepper og drypp over salaten. 

Server gjerne godt brød til. 

Her finner du mange andre lasagneretter

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her