Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2019

Her er oppskriften på en klassisk moussaka med full gresk pakke. Med kjøttsaus og hvitsaus selvfølgelig.
Del auberginen i tykke skiver og ha godt med salt på dem. Legg dem i et dørslag i ½ time slik at de får svettet.
Skyll auberginen og klapp skivene tørre med husholdningspapir.
Stek aubergine eller potetskivene gyldne i blanding av smør og olje. Legg dem etter hvert over i et ovnsfast fat.
Ha i tomater, tomatpuré og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.
Tilsett melken litt og litt av gangen mens du rører kraftig slik at du ikke får klumper (varm gjerne melken først - da blir den lettere å røre inn).
Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.
Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.
Stek moussakaen i ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.
Serveres med en gresk salat og tzatziki .
Tips: Til denne retten kan du erstatte auberginen med poteter, men den tradisjonelle moussakaen er laget med aubergine.
Se våre andre oppskrifter på moussaka
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif