Ovnsbakte tomater til pasta
Foto: Kai Nordrum

Ovnsbakte tomater til pasta

Fremgangsmåte

Vask og tørk og skjær tomatene i tre deler med mer tykke skiver og legg dem taksteinsvis i en stor ildfast form.

Skrell hvitløksfeddene og ha dem i en morter sammen med havsalt eller finhakk dem og bland dem med oljen. Tilsett sitron og smak til med salt og pepper. Drypp dette over tomatene og sett dem inn i ovnen ved 150 grader i minst 1 timer, gjerne lengre, til de begynner å "tørke" og få lett brunlig kant.

Ta formen ut av ovnen. Skru opp varmen til 200 grader. Dryss eventuelt over mozzarella kuttet i terninger og sett tilbake i ovnen i fem-seks minutter til osten har smeltet.

Ta ut av ovnen og dryss over grovhakket basilikum.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken og hell tomatene over. Bland godt og server med en gang med godt brød. Du kan godt servere en grønn salat til.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen