Panzanella - klassisk toscansk brødsalat
Apéritif

Panzanella - klassisk toscansk brødsalat

Denne klassiske italienske brød-og-tomatsalaten er en av de aller beste måtene å nyte solmoden tomat. Frisk, syrlig og sommerlig, men samtidig mettende nok til å spise som en lett middag eller lunsj.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250C med grillelement. 

Ha løkskivene i en bolle med iskaldt vann og en liten klype salt. 

Del paprikaen i to, ha ut kjernene og legg på et stekebrett med skinnsiden opp. Stek i ovnen til skinnet er svart ca 15 minutter. Ha i en plastpose og knyt godt igjen. 

Kutt de største tomatene i tykke skiver og de mindre i båter. Ha tomatene i et dørslag som du setter over en bolle og salte dem med en klype salt. La tomatene renne av seg mens du fullfører salaten. 

Riv brødet i mindre biter, på størrelse med tomatbåtene, og ha i en stor salatbolle sammen med eddik. Hell vannet av løkskivene og ha i salatbollen sammen med kapers. Ta paprikaen ut av plastposen, og skrap av så mye av det sorte skinnet som du kan og kutt i lange strimler og ha i salatbollen. Press tomatene forsiktig for å få ut den siste juicenog ha tomatene i salatbollen. 

Rør inn finhakket ansjosfillet og hvitløksfedd i tomatjuicen. Visp inn olivenolje til du har en tykk dressing. Smak til med salt og pepper. 

Hell dressingen over salaten og bland godt. Dander salaten med revne basilikumblader. La salaten stå i 15 minutter, slik at alle smakene får utviklet seg og brødet får sugd til seg dressingen.

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her