Panzanella - klassisk toscansk brødsalat
Apéritif

Panzanella - klassisk toscansk brødsalat

Denne klassiske italienske brød-og-tomatsalaten er en av de aller beste måtene å nyte solmoden tomat. Frisk, syrlig og sommerlig, men samtidig mettende nok til å spise som en lett middag eller lunsj.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250C med grillelement. 

Ha løkskivene i en bolle med iskaldt vann og en liten klype salt. 

Del paprikaen i to, ha ut kjernene og legg på et stekebrett med skinnsiden opp. Stek i ovnen til skinnet er svart ca 15 minutter. Ha i en plastpose og knyt godt igjen. 

Kutt de største tomatene i tykke skiver og de mindre i båter. Ha tomatene i et dørslag som du setter over en bolle og salte dem med en klype salt. La tomatene renne av seg mens du fullfører salaten. 

Riv brødet i mindre biter, på størrelse med tomatbåtene, og ha i en stor salatbolle sammen med eddik. Hell vannet av løkskivene og ha i salatbollen sammen med kapers. Ta paprikaen ut av plastposen, og skrap av så mye av det sorte skinnet som du kan og kutt i lange strimler og ha i salatbollen. Press tomatene forsiktig for å få ut den siste juicenog ha tomatene i salatbollen. 

Rør inn finhakket ansjosfillet og hvitløksfedd i tomatjuicen. Visp inn olivenolje til du har en tykk dressing. Smak til med salt og pepper. 

Hell dressingen over salaten og bland godt. Dander salaten med revne basilikumblader. La salaten stå i 15 minutter, slik at alle smakene får utviklet seg og brødet får sugd til seg dressingen.

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her