Provencalsk lammestek
Foto: Matprat/Holger Fangel

Provencalsk lammestek

Lam er nam, og for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet. Her får du oppskriften på provencalsk lammestek.

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter og tomater i skiver.
  2. Bruk litt av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene.
  3. Krydre med salt og pepper.
  4. Legg smør i små klatter oppå potetene og tomatene.
  5. Finhakk persille og hvitløk og bland med griljermel.
  6. 2/3 av denne blandingen blandes med litt av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyrevet ost og settes til side.
  7. Gni steken inn med  sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken.
  8. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 1,5-2 timer på 160 °C til termometeret viser 55 °C.
  9. De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 200 °C.
  10. Dryss på persille/osteblandingen og fordel litt smør i klatter.
  11. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 62 °C.

Vi byr på mange andre deilige retter med lammestek

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her