Rågod biff tartar
Apéritif

Rågod biff tartar

Det blir ikke stort bedre enn klassisk biff tartar. Men med russisk størkaviar og gressløkmajones blir denne ikoniske retten tatt til nye høyder.

Fremgangsmåte

Rugbrødsmuler
Forvarm ovnen til 160C.

Ha smøret i en stekepanne over middels-høy varmet. Når smøret starter å brunes, trekk platen av varmen og ha i rugbrødterninger. Bland godt slik at alt rugbrødet er dekket med smør. Smak til med salt og pepper. Ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca 10 minutter til brødet er sprøtt. Knus rugbrødet til grove smuler i en foodprossessor eller i en morter. Bland inn sitronskall. 

Gressløkmajones
Bland eggeplomme, cheddar, sennep, hvitvinseddik og gressløk til en homogen masse med en stavmikser. Overfør blandingen til en foodprosessor, kjør på høy hastighet mens du forsiktig heller i solsikkeolje i en jevn og tynn stråle til du har majones. Smak til med salt. Sett i kjøleskapet til majonesen skal brukes.

Biff tartar
Ha ytrefilet i fryseren i 15 minutter til det er kaldt, men ikke frossent. Ønsker du å kverne kjøttet har du også kjøttkvernen i fryseren. Kutt kjøttet i 0,5cmx0,5cm terninger. Krydre med salt og pepper og bland sammen med gressløk majones.

Fordel tartaren på tallerkener, dryss over størkaviar, rugbrødsmuler, syltet rødløk, gressløk og brønnkarse. Server straks. 

Tips:
Med all rå mat er hygiene viktig. Vask hendene godt, og bruk en ren skjærefjøl og kniv.

Har du kjøttkvern og ønsker å benytte denne kan du godt benytte deg av mer smaksrike kjøttstykker slik som mørbrad, flatbiff eller bankebiff. 

Russisk størkaviar kan erstattes med løyrom eller evt kapers.

 Rå mat smaker mer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her