Rågod biff tartar
Apéritif

Rågod biff tartar

Det blir ikke stort bedre enn klassisk biff tartar. Men med russisk størkaviar og gressløkmajones blir denne ikoniske retten tatt til nye høyder.

Fremgangsmåte

Rugbrødsmuler
Forvarm ovnen til 160C.

Ha smøret i en stekepanne over middels-høy varmet. Når smøret starter å brunes, trekk platen av varmen og ha i rugbrødterninger. Bland godt slik at alt rugbrødet er dekket med smør. Smak til med salt og pepper. Ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca 10 minutter til brødet er sprøtt. Knus rugbrødet til grove smuler i en foodprossessor eller i en morter. Bland inn sitronskall. 

Gressløkmajones
Bland eggeplomme, cheddar, sennep, hvitvinseddik og gressløk til en homogen masse med en stavmikser. Overfør blandingen til en foodprosessor, kjør på høy hastighet mens du forsiktig heller i solsikkeolje i en jevn og tynn stråle til du har majones. Smak til med salt. Sett i kjøleskapet til majonesen skal brukes.

Biff tartar
Ha ytrefilet i fryseren i 15 minutter til det er kaldt, men ikke frossent. Ønsker du å kverne kjøttet har du også kjøttkvernen i fryseren. Kutt kjøttet i 0,5cmx0,5cm terninger. Krydre med salt og pepper og bland sammen med gressløk majones.

Fordel tartaren på tallerkener, dryss over størkaviar, rugbrødsmuler, syltet rødløk, gressløk og brønnkarse. Server straks. 

Tips:
Med all rå mat er hygiene viktig. Vask hendene godt, og bruk en ren skjærefjøl og kniv.

Har du kjøttkvern og ønsker å benytte denne kan du godt benytte deg av mer smaksrike kjøttstykker slik som mørbrad, flatbiff eller bankebiff. 

Russisk størkaviar kan erstattes med løyrom eller evt kapers.

 Rå mat smaker mer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her