Reinsdyrkaker i viltsaus
Foto: Eduardo1961

Reinsdyrkaker i viltsaus

Bruker du reinsdyrkjøtt i kjøttkaker får du fram den gode viltsmaken. Det blir noe helt annet de tradisjonelle kjøttkakene.

Fremgangsmåte

  1. Viltsaus:
  2. Sil opp sjyen.
  3. Smelt smør til nøttebrunt og rør inn melet til jevn masse. Fortsett å brune til pen farge under jevn omrøring.
  4. Spe med kraft iblandet stekesjy.
  5. Ha i einerbær og kok opp under omrøring.
  6. La sausen småkoke i ca. 10-15 minutter.
  7. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
  8. Reinsdyrkaker:
  9. Tin lett og kvern reinskavet. Om du ikke har kjøttkvern, kan du hakke det så fint du klarer med kniv.
  10. Rør kjøttet med salt til det blir "seigt"
  11. Bland inn krydder og potetmel.
  12. Spe med fløtemelken under omrøring til en passe fast deig.
  13. Form til runde kaker som stekes ca. 3-4 minutter på hver side.
  14. Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.
  15. Server med kokte eller stekte poteter, viltsaus og solbærgelé eller tyttebær.

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her