Rødbetfalafel
Apèritif

Rødbetfalafel

Rødbeter gir både god smak og fin farge til vegetarbollene.

Fremgangsmåte

Stek løk blank i olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett chili, hvitløk, spisskummen- og korianderfrø og stek videre til aromaene frigis, ca 1 minutt.

Ha sesamfrø i en foodprocessor og pulser lett til de er grovhakket. Ha i kikerter, rødbeter og den stekte løken og pulser gjentatte ganger til en grov masse. Ha ½ av blandingen over i en stor bolle og kjør resten av massen til en jevn puré. Bland puréen , den grove falafelblandingen og hvetemel lett sammen. Den skal være fast nok til at du kan forme små, runde boller, men samtidig klebe litt. Smak til med salt. Form falafelene til små runde boller. Plasser på tallerkener eller brett som kan gå i fryseren og frys falafelene til de er faste, ca 20 minutter.

Varm frityroljen til 190 grader i en stor kjele. Friter noen boller av gangen slik at du har full kontroll på olje. Pass på at oljen holder seg på rundt 170-180 grader. La bollene renne av seg på et kjøkkenpapir.

Server med en lekker salat og yoghurtdressing. Alene, eller i pitabrød.

Her finner du flere deilige vegetarretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her