Rødbetfalafel
Apèritif

Rødbetfalafel

Rødbeter gir både god smak og fin farge til vegetarbollene.

Fremgangsmåte

Stek løk blank i olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett chili, hvitløk, spisskummen- og korianderfrø og stek videre til aromaene frigis, ca 1 minutt.

Ha sesamfrø i en foodprocessor og pulser lett til de er grovhakket. Ha i kikerter, rødbeter og den stekte løken og pulser gjentatte ganger til en grov masse. Ha ½ av blandingen over i en stor bolle og kjør resten av massen til en jevn puré. Bland puréen , den grove falafelblandingen og hvetemel lett sammen. Den skal være fast nok til at du kan forme små, runde boller, men samtidig klebe litt. Smak til med salt. Form falafelene til små runde boller. Plasser på tallerkener eller brett som kan gå i fryseren og frys falafelene til de er faste, ca 20 minutter.

Varm frityroljen til 190 grader i en stor kjele. Friter noen boller av gangen slik at du har full kontroll på olje. Pass på at oljen holder seg på rundt 170-180 grader. La bollene renne av seg på et kjøkkenpapir.

Server med en lekker salat og yoghurtdressing. Alene, eller i pitabrød.

Her finner du flere deilige vegetarretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her