Slik lager du enkelt lasagne
Foto: Istock

Slik lager du enkelt lasagne

Denne oppskriften på den italienske favorittretten lasagne er litt enklere å lage. Likevel smaker den fortreffelig.

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeig i en varm panne.
  2. Tilsett passata (most tomat) sammen med tomatpuré, finhakket hvitløk og sjalottløk samt hakket oregano og muskatnøtt. La trekke i noen minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten.
  5. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.
  6. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang form til formen er full.
  7. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
  8. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.

Tips:
Server gjerne hvitløksbrød ved siden av. Slik lager du pastasaus med denne oppskriften  

Se våre andre oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her