Spaghetti med skjell
Apéritif

Spaghetti med skjell

Spaghetti Vongole er en italiensk klassiker som smaker av deilig frisk sjø. Denne oppskriften benytter seg av norske hjerteskjell og blåskjell til fordel for italienske vongoleskjell. Den gode smaken bevares og i løpet av kort tid lager du en pastarett som virkelig imponerer.

Fremgangsmåte

  1. Rens hjerteskjellene ved å plassere dem i godt saltet vann i 20 minutter. Hjerteskjellene vil naturlig filtrere ut grus og sand. Etter dette skyll dem godt ved å legge dem i kaldt utsaltet vann i 10 minutter for å rense av overflødig salt. Kast skjell som er sprukket eller åpne. 
  2. Kok spaghetti i lett saltet vann i halvparten av tiden instruksjonen på pakken tilsier. 
  3. Varm olivenolje i en støpejernsgryte over lav varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek blank.
  4. Ha i skjellene og hvitvinen, skru opp til høy varme og dekk med lokk. Rist gryten hvert 20 sekund, og damp skjellene i 2 minutter. 
  5. Trekk gryten av platen og sil skjellene fra væsken. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens brorparten av skjellene, men bevar noen hele skjell til pynt.
  6. Når pastaen har kokt i angitt tid, spar på litt av pastavannet og sil av resten. 
  7. Ha skjellkraften tilbake i støpejernsgryten sammen med den halvkokte pastaen og la pastaen koke ferdig i kraften.
  8. Tilsett mer pastavann om du trenger.
  9. Tilsett smør, sitronsaft, persille og pepper og rør godt.
  10. Tilsett så skjell og smak eventuelt til med salt. 

Lyst å lage en annen rett med spagetti så se her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler
+
Tester
56 viner i alu-boks vurdert

Dette er den beste blant 56 viner i alu-boks med og uten bobler

Utvalget av vin i alu-bokser øker stadig. Og kvaliteten med det, selv om det fortsatt er store forskjeller på de beste og de svakeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gulrotkake som muffins slår aldri feil
Ukens kake

Gulrotkake som muffins slår aldri feil

Selv om det er umulig å bli lei gulrotkake, er det ok å variere utseendet. Med denne oppskriften velger du om det skal bli muffins eller kake.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dobbel ærespris og 30 års jubileum for Bent Stiansen

I tillegg til jubileum har Statholdergaarden gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne for 27. gang. Som i hvert fall er solid norgesrekord.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En salat som denne både ser ut som og smaker sommer
Dagens rett

En salat som denne både ser ut som og smaker sommer

Salat er ganske enkelt en genial middagsrett for deilige forsommerdager. Jordbær, spekeskinke og fetaost gir ekstra god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fulltreffer i alle tre farger og det til knallpriser
+
Godbiter i pollisten

Fulltreffer i alle tre farger og det til knallpriser

Denne Tenerife-produsenten er ikke lenger i basisutvalget, men noen butikker har vinene fortsatt inne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her