Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep
Godfisk.no

Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep

Steinbit er en fiskesort som også fiskevegrere kan like. Men får du ikke tak i steinbit, kan du godt bruke torsk, lysing, sei. At fisken er mager, er en fordel siden det er hele poenget med å spekke.

Fremgangsmåte

Fisk:
Krydre og frys spekket. Lag små lommer i fisken med en tykk pinne og press spekket i hullene. Krydre og brun fileten i litt olje. Stek ferdig i forvarmet ovn ved 150 grader.

Pistou med sennep:
Knus hvitløken, sennep og salt i en morter til det blir en puré.

Tilsett basilikumbladene og fortsett med å knuse til det er en grov puré. Bland inn oljen i en tynn stråle til du har en jevn puré.

Oliven- og splittertkompott:
Skyll ertene og dekk med kraft. Kok opp og skum av. La det småkoke i 20 minutter. Tilsett hvitløk, sjalottløk og la det koke i 10 minutter til. Ha så i selleri og oliven og la dette småputre i 5 minutter til. Bland inn smør og estragon ved servering, smak til.

Løk og gulrot:
Løken deles i tykke skiver. Brun løk og gulrot i en varm panne med litt av spekket. Skru så ned og la det surre til det er mørt. Smak til med sitron, salt og pepper.

Før severing:
Legg opp som på bildet. Drisle godt med fersk olivenolje over retten.

Tips: 
Hvis du ikke får tak i marinert spekk, kan du fettet fra en bit lettsaltet flesk. Bare husk at det kan være ganske salt.

Lyst til å lage noen annet med steinbit så finner du oppskriftene her

Se det store utvalget i fiskeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her