Sprø thaiburger
Foto: Line Dammen

Sprø thaiburger

Denne oppskriften gir en vegetarisk burger som smaker mer enn alle andre med kjøtt. Prøv selv.

Fremgangsmåte

Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i 15 minutter, til vannet har dampet bort. 

Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok bitene i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet. 

Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme. 

Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side sausen. 

Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt. 

Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs, kan du røre inn litt mer havregryn. 

Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden. 

Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt dem over på et stekebrett når de er ferdig stekt, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte. 

I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør. 

Slik lager du syltet rødløk

Slik lager du syltet gulrot

Tips:
Vær raus med svart pepper i burgerne.

Tips:
Hoisinsausen du får kjøpt på butikken, er en del søtere enn denne, så dersom du skal bruke en ferdigkjøpt variant, rør inn litt presset lime og sriracha slik at den får mer punch. 

Lag på forhånd
Du kan forhåndssteke burgerne og fryse dem, og deretter varme dem i stekeovnen før servering. Farsen kan lages to dager før. Du kan gjerne bruke quinoa du har kokt en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet. Du trenger 6 dl ferdigkokt quinoa.

Oppskriften er hentet fra kokeboka En skikkelig digg kokebok 2  som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

Mange spennende thai-retter finner du her

Har du lyst på en annen burger finner du mange her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hanne-Lene Dahlgren, En skikkelig digg kokebok 2

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her