Sprø thaiburger
Foto: Line Dammen

Sprø thaiburger

Denne oppskriften gir en vegetarisk burger som smaker mer enn alle andre med kjøtt. Prøv selv.

Fremgangsmåte

Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i 15 minutter, til vannet har dampet bort. 

Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok bitene i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet. 

Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme. 

Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side sausen. 

Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt. 

Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs, kan du røre inn litt mer havregryn. 

Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden. 

Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt dem over på et stekebrett når de er ferdig stekt, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte. 

I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør. 

Slik lager du syltet rødløk

Slik lager du syltet gulrot

Tips:
Vær raus med svart pepper i burgerne.

Tips:
Hoisinsausen du får kjøpt på butikken, er en del søtere enn denne, så dersom du skal bruke en ferdigkjøpt variant, rør inn litt presset lime og sriracha slik at den får mer punch. 

Lag på forhånd
Du kan forhåndssteke burgerne og fryse dem, og deretter varme dem i stekeovnen før servering. Farsen kan lages to dager før. Du kan gjerne bruke quinoa du har kokt en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet. Du trenger 6 dl ferdigkokt quinoa.

Oppskriften er hentet fra kokeboka En skikkelig digg kokebok 2  som er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

Mange spennende thai-retter finner du her

Har du lyst på en annen burger finner du mange her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hanne-Lene Dahlgren, En skikkelig digg kokebok 2

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her