Hjemmelaget sushi-ruller maki
Apéritif

Hjemmelaget sushi-ruller maki

Sushi er absolutt overkommelig å lage selv. Bare følg denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kok sushiris eller kokt grøtris etter oppskriften. Den skal være myk og klebrig.
  2. Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde.
  3. Skjær agurken, mangoen og avocadoen i strimler som sjømaten.
  4. Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte.
  5. Ta vann på fingrene og ta en "ball" ris som du klemmer utover tangen.
  6. Legg sjømat og agurk, avocado og mangostrimler vekselvis på risen.
  7. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
  8. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen.
  9. Legg rullen til side i kjøleskap.
  10. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat
  11. Fyll chilimajones i en glasursprøyte og lag mønster på toppen av maki-bitene.
  12. Rør ut litt wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den
  13. Syltet ingefær spises mellom bitene for å "rense" smaksløkene.

    Husk: All fisk - bortsett fra norsk oppdrettslaks- og ørret, som skal nytes rå skal fryses i minst 24 timer før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

    Slik lager du sushi hjemme 

    Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme

    Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her