Brød og bakverk

oppskrifter.webp
  • 20 minutter

    Pannekoker er trøst, kos og hygge i en jafs. Her er varianten med blåbær og sitronzest i røren

  • 20 minutter

    Her er det ingenting å lure på. En tidløs klassiker på frokostbordet som varmer ganen din. De er heldigvis like deilige å lage som kveldsmat

  • 1 time

    Selvgjort er velgjort, og skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem i midten er barnas favoritt. Det er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror.

  • 1 time 30 minutter

    Klart du skal bake disse bollene. De er både veldig gode og en god tradisjon.

  • 1 time 30 minutter

    Selvfølgelig skal du bake fastelavnsboller, og det med innbakt fyll av mandler og vaniljekrem.

  • 40 minutter

    Skal du bake boller kan du begynne med denne enkle oppskriften og så legge til det du liker best. Kanskje skal du ha i rosiner eller dele dem å legge pisket krem mellom.

  • 30 minutter

    Pannekakens tolkning på fajitas er en klassisk god start på helgen

  • 30 minutter

    Med denne gode oppskriften på pannekaker blir du populær hos både liten og stor. Denne grunnoppskrift på pannekakerøre gir et herlig resultat. Pynt med syltetøy, sukker, bacon, brunost eller som her med jordbær.

  • 20 minutter

    Pannekaker behøver ikke være søte. De kan også lages som i denne oppskriften med bacon og linser. Du lager den på maks 20 minutter.

  • 40 minutter

    Med denne oppskriften er du alltid sikret deilige pannekaker. Alt det gode du kan fylle de med er opp til deg.

  • 1 time 10 minutter

    Hveteboller med solbær og rømme. Oppskriften er hentet fra boken Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom.

  • 20 minutter

    Maismel setter en sødmefull smak i en pannekake og gir det perfekte "southern American experience" når du har på bacon og stekte tomater

  • 30 minutter

    Pinnebrød er enkel og god turmat som kan stekes både på grillen eller over bålet. Her er en deilig variant med chorizopølse og basilikum.

  • 30 minutter

    En spennende krans, med krem og bær. Vannbakkels kan du fylle med mye snadder. Her er det laget en krans som er pyntet til fest.

  • 1 time 20 minutter

  • 45 minutter

    Crepes Suzette(s) er en dessert som de fleste overlater til restaurantene. Angsten for å flambere en nok hovedårsaken. Men faktum er at det er ikke vanskelig å få til.

  • 1 time 10 minutter

  • 45 minutter

    Alle elsker disse små runde kakene. De fleste baker de til jul, mens mange spiser de året rundt.

  • 30 minutter

    Dette er lettlagde og kjempegode scones laget med bakepulver Gresskaret gjør dem også ekstra saftige, så lag mange.

  • 40 minutter

    Pannekaker kan godt bli en vegetarrett som her med deilig soppstuing.

  • 40 minutter

    Prøv denne varianten av vafler. Litt grovere enn det du kanskje er vant til, men du verden så gode. Også med pålegg på.

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken