Semifreddo er en lekker italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Denne nydelige desserten er smaksatt med rosevann og pistasjnøtter.
Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage iskrem på. En deilig espresso hører med.
Sommerkake med bjørnebærkrem og sjokolade i langpanne er en klassiker i ny sommerdrakt som passer like godt som dessert som til ettermiddagskaffen.
Knekk er godteri for store og små. På 20 minutter sitter du igjen med 30 sesamknekk hvis du følger denne oppskriften.
Server sherrykrem som følge til for eksempel jordbær, bringebær, blåbær eller til fruktsalat.
Silviakake med smak av kardemomme og glasur som smaker brunet smør og ristet kokos.
Sprø og litt seige småkaker med sjokolade, tørket frukt og nøtter, er perfekt å servere ved siden av en kopp te eller kaffe.
Denne syrlige, fløyelsmyke sitronpaien med søt marengs blir du hekta på.
Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.
Bak den solgule blanke fasaden skjuler det seg mange spennende smaker. Og kanskje uvante, for sitron, kokos, honning og ingefær er ikke det du vanligvis finner i en festkake.
Sitron, is og vin må bli en deilig dessert. Her er den enkle oppskriften.
Nydelig syrlig sitronkladdekake med deilig bringebærmousse. Denne saftige og kremete kaken er en perfekt avslutning på middagen.
Denne oppskriften er komponert av kanskje Norges beste konditorer Sverre Sætre. Det kjenner du smaken når du har laget de.